Papryka to między innymi witamina C i błonnik

Papryka to cudowne warzywo występujące sezonowo. Warto jest jednakże sięgać po nią przez okrągły rok żeby dostarczyć dla naszego organizmu cennych substancji odżywczych. Papryka to nade wszystko źródło łatwo przyswajalnego błonnika. Dlatego poleca się jedzenie tego warzywa dla osób odchudzających się. Poza tym błonnik przyczynia się do należytej perystaltyki naszych jelit. Papryka jest też nisko kaloryczna dlatego należy sięgać po nią miast wysoce przetworzonych przekąsek ze sklepów. Papryka to sowite źródło kwasu foliowego. Dlatego poleca się spożywaniejej w sporej ilości dla kobiet w ciąży aby płód miał możliwość dobrego rozwoju w w brzuchu u mamy. Papryka wspiera prawidłową pracę naszego serca. Papryka obniża również ciśnienie krwi. Mało ludzi jest świadomych że papryka ma sporo witaminy C, również z tego powodu warto ją jeść.

https://zw.pl/news/jak-najtaniej-zamowic-pizze-we-wroclawiu,142748#

 

Author: admin